Auto85FIX: Auton ylläpidon perusteet

huolto voi tuntua valtavalta tehtävältä [ensikertalaisille. Tätä on kuitenkin erittäin suositeltavaa pitää ne hyvässä kunnossa. Autosi tarkistaminen pidentää paitsi sen käyttöikää myös vähentää korjauskustannuksia tulevaisuudessa. Tässä on joitain vinkkejä, jotka sinun on tiedettävä:

Varmista, että renkaat ovat paisuneet.

Yksi asia on pidettävä mielessä, että renkaat on suunniteltu toimimaan tietyn määrän ilmanpainetta niiden sisällä. Tästä syystä, jos renkaissasi on liian alhainen paine, se voi välittömästi vahingoittaa renkaiden sivuseinämiä ja aiheuttaa niiden repeämisen ja tyhjentymisen.

Tästä syystä suosittelemme katsomaan auton renkaan sivua ja tarkistamaan renkaan kunnon. Tätä varten suosittelemme rengasmittaimen sijoittamista renkaan venttiilin varteen, jotta näet, tarvitsevatko renkaat ilmaa, ja täytä sitten renkaat ilmakompressorilla tarvittaessa. Tässä on pidettävä mielessä:

  • Alipaineiset renkaat voivat vähentää kaasun mittarilukemaasi, koska ajoneuvo työskentelee kovemmin työntääkseen sinua pehmeillä renkailla.
  • Liian täynnä olevat renkaat ovat alttiita räjähdyksille ja vähentävät renkaan käyttöikää.

Seuraa öljytasoasi. 

Yksi tärkeimmistä asioista, joita sinun on seurattava autossasi, on sen öljymäärä. Tämä on tärkeää tehdä, koska se paitsi auttaa autoa vähentämään moottorivaurioita, myös auttaa käyttämään tarpeettomia korjauksia.

Öljyn tarkistamiseksi varmista, että löydät mittatikun ajoneuvostasi. Mittatikun yläosa on yleensä kirkkaan keltainen ja se voidaan helposti tunnistaa. Jos sinulla on kuitenkin vaikeuksia löytää se, suosittelemme tutustumaan ajoneuvosi käyttöohjeeseen. Tässä on joitain asioita, jotka on tiedettävä tarkistettaessa niitä:

  • Jos mittatikku näyttää koskaan näyttävän useita viivoja, ylempi osoittaa ”täynnä” ja jokainen sen alapuolella oleva rivi edustaa lisättävää öljysäiliötä.
  • Päinvastoin, jos öljytasosi on alhainen, se voi johtua öljyvuodosta. Suosittelemme, että täytät sen takaisin ja tarkistat sen usein selvittääkseen, onko ajoneuvossasi vuotavaa tai palavaa öljyä.

Tarkista ajovalot, takavalot ja vilkut.

Muista, että ajovalosi ovat välttämättömiä yöllä nähdessäsi, jotta muut kuljettajat näkevät sinut ja ymmärtävät aikomuksesi. Tästä syystä se on tarkistettava koko ajan, koska se voi aiheuttaa traagisia onnettomuuksia, jos sitä ei ylläpidetä kunnolla. Jos sinulla on vaikeuksia tarkistaa se, suosittelemme, että ystäväsi seisoo auton ulkopuolella, kun testaat jokaisen valon varmistaaksesi, että he toimivat. Tässä on joitain muita asioita, jotka on pidettävä mielessä: 

  • Korvaa kaikki syttyvät valot mahdollisimman pian.
  • Jos jokin suuntavilkkuistasi alkaa vilkkua normaalia nopeammin, se johtuu todennäköisesti siitä, että ajoneuvon toisessa päässä oleva vastaava vilkkuvalo on rikki.